East Fest 2018. – Beharangozó

Egy remek fesztiválra szeretném felhívni a figyelmet, amit lehet nem igazán sokan ismernek, pedig kiváló alkalom azok számára, akik szeretnének bulizni, kikapcsolódni és remek koncerteket élvezni ! Július végén erre megint lehetőség lesz, ugyanis Mezőtúron ekkor rendezik meg, pontosabban 2018. július 24-29 között Kelet-Magyarország mondhatjuk egyik legnagyobb fesztiválját, mely évről évre egyre dinamikusabban fejlődik. Hogy […]

Egy remek fesztiválra szeretném felhívni a figyelmet, amit lehet nem igazán sokan ismernek, pedig kiváló alkalom azok számára, akik szeretnének bulizni, kikapcsolódni és remek koncerteket élvezni ! Július végén erre megint lehetőség lesz, ugyanis Mezőtúron ekkor rendezik meg, pontosabban 2018. július 24-29 között Kelet-Magyarország mondhatjuk egyik legnagyobb fesztiválját, mely évről évre egyre dinamikusabban fejlődik. Hogy mikor is kezdődött a története? A fesztiválok sorába 2012-ben került fel Mezőtúr, amikor az első East Fest fesztivált megrendezték. Akkor még 5000 főt is alig ért el a rendezvényre látogatók száma, ám azóta ez jócskán megváltozott, hiszen ez a szám mára majdnem megtízszereződött. Családi kikapcsolódásnak is remek alkalom ez a pár nap, hiszen a koncertek mellett a nyári melegben a strand medencéiben igazi felüdülés hűsölni napközben.Unatkozni biztos nem fog aki a fesztiválra ellátogat, mert rengeteg sportolási lehetőség, és változatos játékok is várják a résztvevőket, mellette még Civil Falu, stand up és egyéb előadások teszik még érdekesebbé a koncertek előtti időt. Tehát mindenképp ajánlani tudom, hogy már az első napon kedden érdemes a rendezvényre kilátogatni, hisz ekkor indul az igazi buli mely aztán majd öt napon át egészen vasárnapig kínálja a jobbnál jobb zenei élményeket és kikapcsolódást.

S hogy hol is lesz az East Fest az idén megrendezve? Természetesen mint eddig minden évben, most is is a jól megszokott helyszínen, a Mezőtúri Városi Strandon és a mellette lévő gyönyörű ligetben,hatalmas parkos környezetben a jönnek össze a magyar könnyűzenei élet ismert és kedvelt előadói..

Milyen zenei stílusokot láthatunk a színpadon?

Ezen a fesztiválon elmondhatjuk, hogy élvonalbeli és ismert zenészek lépnek fel, legyen szó populáris zenéről, akár rockról, vagy hip-hop-ról, sőt az elektronikus stílus is képviselteti magát. De minden évben lehetőséget adnak az újonnan feltörekvő előadóknak is,a tavalyi évben pedig a hagyományoktól eltérően egy külföldi fellépőt, is meghívtak, a Basshunter -t melynek nagy sikere volt a fesztiválozók körében.
Bátran állíthatom, hogy ha a hazai előadók névsorát végignézzük, országos szinten is az egyik legerősebb programot tartogatja számunkra az East Fest. De lesznek most is olyan fellépők, akik első alkalommal vesznek majd részt a fesztiválon.

Az East Fest azon túl, hogy ilyen remek programokat kínál, a fesztivál keretein belül ebben az évben is kiemelten foglalkozik a fiatalokat érintő, és érdeklő problémákkal. Minden évben van egy olyan téma amit kiválasztanak és megteremtik a lehetőséget arra, hogy abban a témában, szakmailag is elismert személyektől hallhassanak a résztvevők előadást, javaslatokat, és elképzeléseket a megoldásával kapcsolatban.

De nézzük meg kik azok akik fellépnek az idei fesztiválon!

Először is a tavalyi sikeren felbuzdulva, az idén is meghívtak egy külföldi fellépőt, mégpedig az elektronikus zenét képviselő nem kisebb nevet, mint a holland elektronikus szcéna egyik ikonikus előadóját, Fedde Le Grand-et Az utrechti dj július 28-án szombaton lép majd fel a színpadra! S olyan nagy nevekkel is találkozhatunk mint Irie Maffia, a Wellhello, a Hooligans, Deniz, Drop the Cheese, Kowalsky meg a Vega, Metzker Viktória, a Road, az Aurora, vagy Nagy Feró és a Beatrice, és a Sub B.

Akik még szintén a fellépők között lesznek az öt nap alatt, Ízelítő az East Fest 2018 eddig napi bontásából, Dj Szecsei, Mikee Mykanic, Jam-Balaya, Killakikitt, Rico & Miss Mood, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a Hősök, Brains, Andro, a Pál Utcai Fiúk, Anna & The Barbies, Paddy and the Rats, Dorothy, a Lord. S folytatom még a felsorolást, hisz igazán hosszú ez a lista. Tehát akiknek az előadását élvezhetjük még a fesztiválszínpadon, Lovasi ’18, a Cloud 9+, AK26, Siska Finuccsi, a Barbárfivérek, BSW, Essemm, Depresszió, Fish!, Chris Lawyer, KatapultDJ, G.W.M., Useme, valamint ott lesz még a Fedde Le Grand, Ákos, Leander Kills, Dalriada, AWS, Funktasztikus, Alvin és a Mókusok, a Junkies, Purebeat, Bárány Attila, Antal & Day,a Copy Con, Rusty, a HRflow, és a NKS.

A hosszú névsor alapján is látszik, hogy milyen színvonalas lesz az idei East Feszt is! Aki szeretne egy hatalmas több napos buliba részt venni, annak mindeképp ott a helye Mezőtúron!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.