Fehértone Fesztivál 2018. – Beszámoló

Egy igencsak népszerű fesztiválról írok beszámolót most, amelyet minden évben megrendeznek és egyre több vendéget és szórakozni vágyó, bulizós fiatalokat vonz a helyszínre. De nézzük meg először is, hogy hol található Kunfehértó? Az Alföld nyugati részén, Budapesttől (délre haladva), kb. 160 kilométerre fekszik, a ma már Kiskunhalas városától független település. Az elszakadás után, 1952. január […]

Egy igencsak népszerű fesztiválról írok beszámolót most, amelyet minden évben megrendeznek és egyre több vendéget és szórakozni vágyó, bulizós fiatalokat vonz a helyszínre. De nézzük meg először is, hogy hol található Kunfehértó? Az Alföld nyugati részén, Budapesttől (délre haladva), kb. 160 kilométerre fekszik, a ma már Kiskunhalas városától független település. Az elszakadás után, 1952. január 1-jén alakult meg Kunfehértó néven. Ami igencsak közkedvelté teszi a helyi lakosok s a turisták számára is, az a közeli, fürdőzésre kiválóan alkalmas tó, amelynek partja a fesztivál helyszíne is.

Az idén. július 12-14. (csütörtök-péntek-szombat) közt került megrendezésre, mondhatjuk a környék legnépszerűbb programja amit a kezdete óta, vagyis egészen a hetvenes évektől a “Fehértói Nyár”-nak, neveztek el, aztán majd a kilencvenes évektől Sörfesztiválnak hívták. 2018-ban, vagyis az idei évben újra nevet változtattak és most már Fehér Tone fesztivál néven kerül megrendezésre a már 20 éves múltra visszatekintő Kunfehértói Fesztivál.

Eddig még nem jártam ott én sem, tehát igazán kíváncsian vártam én is, hogy ezen a szép nyári hétvégén, milyen programokat tartogat majd a résztevők számára ez a többnapos ifjúsági zenei fesztivál. Annyit tudtam csak róla, hogy minden évben több ezer embert vonz a tópartra.Elmondhatom, hogy ez most s így volt! Már a helyszín is megalapozta a jó hangulatot, hiszen a tópart maga is csodás. Szépen gondozott terület, hűs és árnyékot adó fákkal körbevett terület, eszményi helyszín egy nyári fesztiválnak, ahol amúgy is forró a hangulat a koncertek alatt. De legalább ugyanilyen szép a homokos Plázs is ahol remekül lehet napozni, pihenni.

A nagy színpadon csak úgy pörögtek az események, hisz egymás után, szinte folyamatosan léptek fel az előadók.Bátran állíthatom, hogy minden korosztály megtalálta a számára megfelelő zenei kínálatot a színes palettáról,remek volt a hangulat erről a DJ-k is folyamatosan gondoskodtak. Aki aztán elfáradt netalán, a sok koncert között, az Vízi színpadon folytathatta tovább a bulizást.

De a meleg időben nincs is annál jobb, ha már úgyis egy tóparton vagyunk, ha a vízben is csobbanunk egyet, amely igazán felfrissítette az embert.
De természetesen aki megéhezett az is sok-sok finom falat közül választhatott, hisz ételekből és az italokból is óriási volt a kínálat. Persze a legkedveltebb, mint minden strandon nyáron, a lángos és a sör volt amelyből igazi ínyenceknek valót jelentett a különböző kézműves sörök felhozatala is. S ráadásul még ami jó volt, hogy minden étel is ital egész megfizethető áron volt kapható.

Mint minden évben, most is a legnépszerűbb együttesek koncertjeivel várták a szervezők a szórakozni, és kikapcsolódni vágyókat. A nyár közepén, mi is adhatna nagyobb élményt, mint egy remek fesztivál, s mellette a fantasztikus hosszú hétvége és a strand egyszerre. Az időjárás is a szebbik arcát mutatta, hisz előtte is sok volt az eső, de most ragyogó napsütésben tölthettük el, akik ott voltunk ezt a pár napot. Jobbat kívánni sem lehetett volna!

Még annyit, kicsit visszanyúlva az időbe, hogy mára már elmondhatjuk a közép-magyarországi régió egyik legjelentősebb úgymond “nyárfelező” zenei rendezvényévé nőtt ki magát az évek folyamán a fehértói sörfesztivál. De nézzük akkor, hogy mit kínált a fesztivál programja, kiket is láthattunk a színpadokon a három nap alatt az idén! Már az első nap is erősen indult, akkor lépett színpadra MAJKA & CURTIS, DENIZ, az I LOVE RETRO, ADAM DORAY, AUREVOIR, DJ KRISS, DJ MIKA, a KATAPULT DJ MARK WELL,a MARY POPKIDS, PIXA, és a SIN SEEKAS, Másnap, pénteken, sokak nagy kedvence a QUIMBY adott fergeteges koncertet, de ezen a napon lépett fel, a BLAHALOUISIANA, GUBA & CORDEIRO, a LEON JR., MATEO & SPIRIT, az OZONE MAMA,ROBIN FUTAKI,a SANFRANCISCOBEAT,a SUPERNEM, s a YESYES csapata is, akik az elektroakusztikus hangzásvilágra és a nemzetközi impulzusokra épülő formáció.

Majd sajnos gyorsan elérkezett a harmadik, az utolsó nap is a szombat,mikor szintén nagy nevek csábították a közönséget a színpad elé. Ekkor lépett fel ugyanis a CLOUD9+, GABRIEL B, LENNARD, a PUNNANY MASSIF, METZKER VIKI, LISZI & AARON, a MASZKURA ÉS A TÜCSÖKRAJ, a PATIKADOMB, és TESIS BULI BEAC. A retro zene szerelmeseinek az UFO. fellépése volt az ami a színpad elé vonzotta a rajongóit.

Ha már csak ezeknek a fantasztikus előadóknak a neveit halljuk, mindenki arra gondol egyből, hogy valóan nagy bulik lehettek. S igen ezt én is tanúsíthatom. Egyik helyszínről a másikra menve próbáltam mindent megnézni, de ez nem is volt annyira egyszerű feladat, a sok fellépő, előadó koncertje miatt. Összességében azt tudom mondani, hogy az idei Fehértone Fesztivál, nem okozott csalódást! Sőt többet adott, mint amit vártam. Akikkel ott beszélgettem, mind elmondták, hogy nagyon szép maga a helyszín is, a tó és a környéke. Kimondottan érdekes volt a vízi színpad, különleges hangulatot adott a koncerteknek. A program is remekül volt összeállítva, ismert és híres előadók, együttesek váltották egymást a három nap alatt. Egy teljesen lazulós, bulis hossz hétvége volt tehát azok számára akik ellátogattak ez idő alatt ebbe az alföldi városkába, Kunfehértóra.

Ajánlani tudom épp ezek miatt mindenkinek, akik most nem lehettek ott, vagy nem is hallottak talán eddig még erről a nyári fesztiválról, hogy jövőre feltétlen keressék fel, mert egy könnyű kellemes kikapcsolódást és jó szórakozást tartogat számukra. S itt vetődik fel a kérdés, hogy meg lesz- e tartva jövőre is? Természetesen a szervezők máris kiírták a következő Fehértone fesztivál időpontját, mely 2019-ben július 18 és 20-a között kerül megrendezésre, újra a kunfehértói Tófürdő területén. Ne maradj le tehát róla Te sem, hisz bizonyára színvonalas programokkal készülnek majd jövőre is a szervezők! S neves és ismert előadók fellépéseire lehet majd számítani a jövő nyár közepén is, ezen a csodálatos tóparti helyszínen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.