Indul a VéNégy Fesztivál!

A sajtó is már többször beszámolt róla, hogy ezt a fesztivált azért rendezik meg Vácon, mivel  a magyar v4-es elnökség átadásra került június 29-én. A fesztivál a V4-es országok kultúráját, szokásait, gasztronómiáját mutatja be és ünnepli, idén már hatodik alkalommal kerül erre sor.  Ám ez  a fesztivál nemcsak zenei kínálatot vonultat fel, hanem egyben egyfajta […]
A sajtó is már többször beszámolt róla, hogy ezt a fesztivált azért rendezik meg Vácon, mivel  a magyar v4-es elnökség átadásra került június 29-én. A fesztivál a V4-es országok kultúráját, szokásait, gasztronómiáját mutatja be és ünnepli, idén már hatodik alkalommal kerül erre sor.  Ám ez  a fesztivál nemcsak zenei kínálatot vonultat fel, hanem egyben egyfajta színházi találkozó is. Tehát július 5-én, csütörtökön kezdődik a Dunakanyar mondhatjuk  legnagyobb fesztiválja, a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó. A váci Duna part most egy olyan közönségnek nyújt kitűnő szórakozási lehetőségeket, akik olcsón, kellemes hangulatban, egy gyönyörű  helyszínen élvezhetik a legnagyobb hazai együttesek koncertjeit, valamint négy ország kimagasló színházi előadásait.  A nyári melegben emellett természetesen a fürdőzés is csábító lehet azok számára, akik a fesztiválra ellátogatnak. Tehát július 5-től kezdve egészen július 8-ig változatos zenei és kulturális programok várják a közönséget. Érdemes lesz rá ellátogatni, hiszen színes, és hangulatos programokkal készültek a rendezők. Biztos vagyok benne, hogy garantáltan minden korosztály meg fogja találni a számára kedves programot és így a fesztiválozók remek szórakozásra és kikapcsolódásra számíthatnak!.

A programról

A rendezvényen  a V4-es országok színtársulatai lépnek fel,  erről néhány szóban, hogy mit is láthatunk! Minden délután két színpadon zajlanak majd a előadások,  illetve utcaszínházi előadásokon is sok érdekes fellépőt és darabot láthatunk, például ott lesz ukrán, cseh, lengyel, szlovák és magyar társulatok is. Többek között Shakespeare, Csehov és kortárs szerzők műveinek újragondolt előadásában gyönyörködhetnek a fesztiválra érkezők.  De ott lesz még, az idei Margó Fesztiválon nagy sikerrel bemutatkozott Klasszik Lasszóa Balahlouisiana zenekar, valamint Kemény Zsófi, s Vitáris Iván, Eke Angéla és Nagy Dóra bábszínháza, a Nylon Group, valamint a Zadam társulat.

Aztán az este a színház után, már a zenei programoké lesz, ahol szlovák, lengyel és cseh zenekarok fogják szórakoztatni az összegyűlt közönséget. Viszont  azért nem maradhatnánk a nagyobb “bandák” fellépése nélkül nélkül sem, így az előadók hosszas listájából is kiemelnék néhányat. Ott lesz a váci színpadon a Tankcsapda, a Quimby, a Kiscsillag, a Belga, a Punnany Massif, a Supernem, Péterfy Bori és a Love Band, a Vad Fruttik,  és még nagyon sokan mások is, hiszen olxan előaadóat láthatunk itt a  környező országokból, akik a  saját hazájukban már ismertek, és népszerűek, például a szlovák Bad Karma Boys, a lengyel Lily Hates Roses, vagy a cseh I Love You Honey Bunny dalait is meghallgathatjuk.
Aki szeretné ezt a szép nyári, júliusi néhány napot a szabadban, a Duna parton sátorozva eltölteni, azoknak mindenképp ajánlani tudom, hogy ne hagyják ki, menjenek el, hiszen egy jó programsorozattal fognak találkozni, ahol a szórakozás és a kikapcsolódás is egyaránt biztosított.
A teljes programot ide kattintva tudod megtekinteni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.