KeszthelyFest 2018

Már csak néhány nap és a gyönyörű Balaton parti város, Keszthely újra hangos lesz a fesztiválozó emberektől. Hiszen július 6 és 8-a között több helyszínen immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre KeszthelyFest. Minden évben sokan várják ezt az igencsak nagyszabású rendezvényt, amiről elmondhatjuk, hogy a nyugat-balatoni nyár legkiemelkedőbb fesztiválja, s a MOL Nagyon Balaton programsorozat egyik […]

Már csak néhány nap és a gyönyörű Balaton parti város, Keszthely újra hangos lesz a fesztiválozó emberektől. Hiszen július 6 és 8-a között több helyszínen immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre KeszthelyFest. Minden évben sokan várják ezt az igencsak nagyszabású rendezvényt, amiről elmondhatjuk, hogy a nyugat-balatoni nyár legkiemelkedőbb fesztiválja, s a MOL Nagyon Balaton programsorozat egyik helyszíne is.

A három nap alatt zajló fesztiválon a zenei kínálat mellett a gasztronómiai is jelentős szerepet kap. Ez idő alatt garantált lesz a jó szórakozás, hiszen 5 színpadon 23 koncertet láthatunk, és több mint 20 borház is jelen lesz a fantasztikus boraival, valamint változatos gasztronómiai kínálat is várja a látogatók. A fesztivál valamennyi programja ingyenesen látogatható!

Mint ahogy az előző években is volt, a különböző zenei stílusoknak más-más színpadot állítanak fel a szervezők. De a sétálóutcában is lesz egy Akusztik színpad, ahol például fellép majd a Don Pedroz Duó, és a Vagabond Trió is. A jazz rajongók is találnak maguknak zenei csemegéket a Jazz színpadon, hisz fellép a Babos-Piller Jazz Duó, valamint a tehetségkutatóból megismert Bogie-t is láthatják a rajongóik. De ott lesz még Éliás Gyula JR., Demény Gergely „fingerstyle” gitáros, vagy a helyi zenészekből álló Keszthelyi Jazz Műhely.

Érdekes, hogy most először egy külföldi sztárvendég is fellép majd, mégpedig a Boban Marković Orkestar, a balkáni rézfúvós zene világszerte ismert csapata.
Családi programnak is kitűnő, hiszen az idei fesztiválon is lesz Gyermekliget , ahol a kicsiknek miniszínpaddal, játszóházakkal, gyermekkoncertekkel, báb előadásokkal és játékparkokkal készültek a szervezők.

Tekintsünk bele akkor a fellépők névsorába is, hogy a három nap alatt kikkel is találkozhatunk a fesztivál színpadjain.Az első nap fellépői: Babos-Piller Jazz Duó Canarro Gipsy Jazz, Don Pedroz Duó, Szeder, Boggie ,Budapest Bár, a Vagabond Trió Belau , Második nap: a Keszthelyi Jazz Műhely , a Zűrös Banda, Demény Gergely, Petruska, az Éliás Gyula Jr. Trió, Boban Marković Orkest, Mörk A harmadik napon pedig a Trio Gennaro feat., Bősze Bea , Antonia Vai, a Varga Bence Duó, és a Punnany Massif szórakoztatja majd a közönséget.

S ami még nagyon fontos információ, hogy a színes programkínálat mellett hosszított nyitva tartással várja a vendégeket a csodálatosan szép Festetics-kastély, valamit több más múzeum is. Valamint szintén ezeken a napokon tartják meg a VII. Bor Összehoz Keszthelyen elnevezésű, hagyományos boros rendezvényt, ahol országosan ismert pincészetek viszik el és mutatják be a nagyközönségnek is a kiváló boraikat. De emellett igazi gasztronómiai különlegességeket és hagyományos vásári ételeket is meg lehet majd kóstolnia azoknak akik a fesztiválra kilátogatnak. De megvásárolhatóak lesznek majd a zalai és környékbeli kézművesek portékái is és lesz egy igencsak látványosnak ígérkező program, a fényfestés, amit mindhárom nap alatt láthatnak a fesztiválozók.

Tehát ott a helye mindenkinek, aki kellemes kikapcsolódásra, koncertekre és remek ízekre, borokra, vágyik!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.