O.Z.O.R.A Fesztivál 2018. – Beharangozó

Van egy fesztivál a nyár bulizós rendezvényei között, amely még nem igazán ismert a hazai közönség előtt. Különleges a helyszín is már, nem is beszélve a programokról, s  ezért nem sorolhatjuk a hagyományos zenei fesztiválok közé. Ha jellemeznem kellene, akkor azt mondanám elsősorban róla, hogy az Ozora, maga a béke és a szeretet fesztiválja.Tehát nem  […]
Van egy fesztivál a nyár bulizós rendezvényei között, amely még nem igazán ismert a hazai közönség előtt. Különleges a helyszín is már, nem is beszélve a programokról, s  ezért nem sorolhatjuk a hagyományos zenei fesztiválok közé. Ha jellemeznem kellene, akkor azt mondanám elsősorban róla, hogy az Ozora, maga a béke és a szeretet fesztiválja.Tehát nem  épp  vadul bulizós estékre kell gondolni hanem inkább arra, hogy az odalátogató vendégek  táncolni mennek  és jól érezni magukat. Már a fesztivál bejáratát jelző tábla is egyfajta nyugalmat áraszt, hisz a kiírás szerinti egy talpalatnyi Föld, maga a Paradicsom.
Ebben az évben is egy külön kis világ várja azokat, akik az Ozora melletti Dádpuszta völgyébe látogatnak. Itt találkozhatnak a zene, a művészet és a természet szerelmesei.

Mikor lesz a fesztivál?

Az idén július 30. és augusztus 5.-e között kerül megrendezésre. Ahol láthatjuk a psytrance, goa, chill és ambient műfajok legismertebb képviselőit. Szinte a világ minden tájáról érkeznek rajongók s  együtt keltik életre ezt az utánozhatatlan  OZORA fesztivált! Legelőször 1999-ben  Dádpusztánál rendezték meg a Solipse fesztivált, majd tovább álmodva ezt és kibővítve 2005-től  at  O.Z.O.R.A színhelye véglegesen is Dádpuszta lett. Hogy hol található Dádpuszta?  Tolna megyében kell keresnünk, viszont hatóságilag a Fejér megyei Igar része. Érdekes, hogy  Ozora, tulajdonképpen egy  mezőn található.
Elmondhatjuk, hogy ebben a műfajban elismert neve van világszerte ennek a rendezvénynek, hisz több tízezren vesznek részt rajta a pár nap alatt, s ennek az óriási számú közönségnek a kilencven százaléka külföldi vendég..
Más fesztiválokkal ellentétben itt különösen figyelnek a tisztaságra, senki nem dobálja el a szemetet., A sátrak között  is mindig nagyon nagy a tisztaság, hiszen ez egy órási sátortábor, mivel mindenki szinte ezekben éli az életét  a a rendezvény néhány napja alatt. Talán a legnemzetközibb fesztiválnak is bátran ki lehet jelenteni, mint említettem nagyon sok a külföldi vendég, de ezek közül is legtöbben általában Franciaországból ékeznek.Emellett nagyon sok kicsi gyermeket, bölcsődés és óvodás korukat is kihoznak a felnőttek hisz a remek játszótér kitűnő szórakozási lehőséget  nyújt nekik.   Van itt  homokozó, vár, kötélhágcsó, függőágyak kézműves lehetőségek.Ám a felnőtteknek is számos különleges látnivaló van, Például képek, szobrok, falfestések, fényfestés különböző helyszíneken. De készülnek itt tolldíszek,  tetoválások,nyakláncok, ékszerek, és más érdekes dolgok is.

Tavaly ilyen volt az Ozora

Milyen programokkal várják a látogatókat?

Az egyik ilyen a  Bölcsesség Köre. Erről azt érdemes tudnunk, hogy “A bölcsesség kereke tulajdonképpen egy olyan   ősi szimbólum, mely évezredekkel ezelőtti időkre tehető.
Másik népszerű A Hétfejű Tündér Kertje, amely egy biogazdálkodás és önfenntartó gazdálkodás szép példáját mutatja be. Sok látogató vonz, az úgynevezett Gyógyító pontok, ahol nemcsak a test, de a lélek is felüdülést találhat. Különböző technikákat lehet  kipróbálni, úgy mint a shiatzu, relaxáció, prana nadi, ma uri, kranio sacral terápia, vagy a tibeti hangtál, hogy csak néhányat említsek.
Különösen nagy sikernek számít a Főzőliget,ahol van nemzetközi konyha, túlnyomó részben vegetáriánus és vegán  fogásokkal, de a régi időket idézve ősi vagy mai modern változatait is megtaláljuk ezeknek az ételeknek és természetesen minden bio!
Ezenkívül még rengeteg más program is várja a fesztiválon megjelent érdeklődőket, de mindent nem árulnék el. El kell menni hisz ez kihagyhatatlan alkalom a pihenésre és  a szórakozásra, környezetünk megismerésére és megóvására.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.