Szegedi Ifjúsági Napok 2018. – Beharangozó

 Sokan csak így emlegetik Szegeden és az ország sok más helyén, hogy SZIN. Az idén augusztus 22 – 26.- között várják ide a látogatókat.  De minek is a rövidítése  ez a néhány betű? Mint ahogy a címben is írtam, a Szegedi Ifjúsági Napok elnevezése. A fesztivál története igencsak a régi időkre nyúlik vissza, mégpedig pontosan […]
 Sokan csak így emlegetik Szegeden és az ország sok más helyén, hogy SZIN. Az idén augusztus 22 – 26.- között várják ide a látogatókat.  De minek is a rövidítése  ez a néhány betű? Mint ahogy a címben is írtam, a Szegedi Ifjúsági Napok elnevezése. A fesztivál története igencsak a régi időkre nyúlik vissza, mégpedig pontosan 1968- ban vagyis épp 50 esztendeje rendezték meg először. Szegeden. Már akkor is az ország minden  részéről érkeztek  fiatalok, hogy élőben, a koncerteken,  együtt hallgathassák meg az akkori  ismert zenekarok legnagyobb slágereit. Abban az időben  viszont a politikai vezetés is  nagymértékben beleszólt abba, hogy mely együtteseket támogatnak, megtűrnek vagy épp cenzúráznak. esetleg el is tiltottak a szerepléstől  a SZIN-en..
Az köztudott, hogy Szeged a napfény városa. ezért remélhetőleg most is az várható, hogy  ezen a már-már késő nyári, augusztusi időpontban jó idő, meleg és napsütés teszi még szebbé ezt a néhány fesztiválos napot. Hiszen országos szinten is elmondhatjuk, hogy ez a szegedi rendezvény is, az idei nyár, egyik nyárzáró bulija is lesz egyben. Ilyenkor mindig elözönlik  a várost a turisták, s a  fesztiválozók.

A zenei kínálat

Ebből a szempontból, láthatjuk a programokat átnézve,  hogy most is fantasztikus lesz  a zenei kínálata a fesztiválnak. hiszen a fellépők között ott lesznek a hazai és a külföldi előadók legismertebbjei a már megszokott helyszínen az Újszegedi Partfürdőn.

 Mit kell tudnunk a SZIN-ről?

 

A SZIN a legnagyobb hagyományokkal rendelkező hazai fesztivál, az egyetlen olyan fesztivál az országban, amely természetes vízparton, a Tisza parton és ugyanakkor a több medencével  rendelkező  strandon zajlik, és nem utolsó sorban ez az első olyan hazai rendezvény, mely a fenntartható fejlődés, az ökotudatos életmód terjesztésében fontos szerepet vállal.

Pillantsunk bele egy kicsit a fellépők hosszú sorába.  Már az első  napon is erős lesz a mezőny, hisz  a Borsodi Nagyszínpadon láthatjuk : The Bluebay, Margaret Island, Majka & Curtis Live,
Wilkinson . A Pepsi Nagyszínpadon fellép a Kies, a Depresszió,  Alvin és a Mókusok, Road
Captain Morgan Aréna fellépői, Blahalouisiana, a RATM by Subscribe, a Hiperkarma,Paddy and the Rats, majd késő éjjeltől egészen hajnalig,   DJM Faithless , Dj Set, Sterbinszky, és DJ Dominique szórakoztatja a közönséget! A Jägermeister Stage fellépői között lesznek ,NiSala, GóBé, a Bohemian Betyars, a Parno Graszt,  és ott lesz  a Szabó Balázs Bandája  Éjfél után kerülnek színpadra a Drop The Cheese,  Rico & Miss Mood és Stereo Palma
De nem sorolnám fel a rengeteg fellépőt napi bontásban, hisze ezt majd lehet látni a programok megtekintésénél, viszont a teljesség igénye nélkül, hogy kiket láthat majd  a közönség,  néhány nevet kiragadok. Ott lesz az idei SZIN.-en Ákos,  Lovasi András, a 30 éves Csík zenekar, a 20 éves Bëlga, a  PASO, a Paddy and The Rats és érkezik még a Kowalsky Meg A Vega is.
A remek hangulatról tehát a legjobb hazai zenekarok és Dj-k mellett külföldi sztárok is gondoskodnak, de természetesen a koncertek előtt és között más jellegű élményekben is lehet része a Tisza partra érkező fesztiválozóknak. Mégpedig  a fürdés és a bulik mellett  számos sportrendezvény, színházi és mozi előadás kínál kellemes kikapcsolódást.  Tehát aki még szeretné az augusztus végi, utolsó nyári napokat egy óriási buliban, ezen a gyönyörű helyszínen eltölteni, annak mindenképp ott lesz a helye az idei SZIN-en is !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.